Ερευνώ - Καινοτομώ

Ερευνώ – Καινοτομώ

Η Δράση

Ανακοινώθηκε η έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη δράση Ερευνώ – Καινοτομώ. Η Δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» αποτελεί Πράξη Στρατηγικής Σημασίας του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» με προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ. Αιτήσεις χρηματοδότησης στη Δράση μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες ΜμΕ, ομάδες επιχειρήσεων ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς. Βασικός στόχος της Δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Οι Αιτήσεις Χρηματοδότησης που υποβάλλονται προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης θα πρέπει να αφορούν σε έργα έρευνας και καινοτομίας και να εντάσσονται σε μια από τις τέσσερις (4) παρεμβάσεις:

I. Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις
II. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς
III. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων
IV. Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης είναι Eπιχειρήσεις και Ερευνητικοί Οργανισμοί, καθώς και Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται είτε ως Ερευνητικοί Οργανισμοί είτε ως επιχειρήσεις, που συμμετέχουν σε ερευνητικά έργα και πληρούν τα αναφερόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης.

Δείτε όλα τα ενεργά προγράμματα εδώ.

Επιλέξιμες Δαπάνες

Άμεσες δαπάνες για αμοιβές προσωπικού

Η επιλεξιμότητα των δαπανών για αμοιβές προσωπικού είναι σύμφωνη με το άρθρο 15 της ΥΑΕΚΕΔ.

Δαπάνες για την ερευνητική δραστηριότητα
Για την κάλυψη των υπόλοιπων δαπανών του έργου χρησιμοποιείται ενιαίος συντελεστής 40% επί τωνεπιλέξιμων άμεσων δαπανών προσωπικού. Το 40% περιλαμβάνει τις υπόλοιπες κατηγορίες δαπανών που προκύπτουν από την ερευνητική δραστηριότητα. Οι δαπάνες που υπολογίζονται βάσει του ενιαίου συντελεστή 40% είναι επιλέξιμες χωρίς προσκόμιση των
αντίστοιχων παραστατικών.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Διάρκεια Υλοποίησης

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των υποβαλλομένων προτάσεων έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τριάντα έξι (36) μήνες, με δυνατότητα παράτασης κατά χρονικό διάστημα ίσο με το ένα τρίτο της αρχικής διάρκειας.

Η ιστοσελίδα του προγράμματος εδώ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας +302104444365.